Voor alles een eerste keer en als je een kleine hebt volgen al die ‘’eerste keren’’ elkaar op. Dat geldt ook voor de eerste keer met het vliegtuig gaan en de eerste keer een verjaardag vieren. Over dat laatste zijn de meningen vaak nogal verdeeld. Er zijn mensen die graag een kleiner feestje geven voor de eerste verjaardag van hun kindje. Een andere groep gaat een grote tent huren, nodigt iedereen uit en maakt er een knal feest van. Het is maar net waar je je zelf fijn bij voelt, want een kind van een kan nog geen mening geven. Wordt jouw kindje binnenkort een jaar oud? Dan is het voor jou misschien ook de tijd om met organiseren te gaan beginnen. Ga jij voor een tent huren, een grote taart en een gastenlijst?

Een tent huren voor een feest in de tuin

Uiteraard kun je alleen een tent huren als het gaat om een feestje in de warmere periode van het jaar. Anders zullen de gasten ( en jij zelf waarschijnlijk ook) liever binnen zitten. Ga je een tent huren dan moet je aan een aantal dingen denken. Daarom is het verstandig om eerst anderen dingen te regelen. Het zou immers zonde zijn als de tent die je hebt gehuurd achteraf e klein blijkt. Maak om deze reden dan ook eerst een gastenlijst. Bedenk wat voor versiering er moet komen én waar het eten komt. Vervolgens kun je dan een tent huren die er perfect bij past. Het kan ook zijn dat je meer dan een tent nodig hebt. Je kunt dan een tweede tent huren. Slim is dan om de tafels en het eten in de ene tent te bewaren en de rest in de andere. Zo voorkom je dat je gasten niet goed kunnen bewegen. En dan heb ik het vooral over de kinderen.

Geen tent huren, maar een klein feestje

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij bij de groep mensen hoort die het liever klein houdt. In dat geval is een tent huren natuurlijk overbodig. Een (veel te) grote taart kopen, een tuin vol kinderen en een tent huren zijn niet nodig. Ook met de mensen die dichtbij de baby en diens ouders staan een klein taartje eten kan leuk zijn. De uit Amerika overgewaaide  trend met een smashcake fotosessie is ook heel leuk. Kortom, het maakt niet uit op welke manier je de verjaardag van je kindje wilt vieren, want iedereen doet dat anders. tent huren