Heb jij er ooit aan gedacht om van een van je deuren in huis een schuifdeur te maken? Of misschien ben je aan het verhuizen of verbouwen en zou je graag tussen de woonkamer en keuken een schuifdeur hebben in plaats van een standaard deur die opendraait? Het lijkt misschien erg lastig om een schuifdeur te installeren vergeleken met een normale deur, maar als je het juiste schuifdeurbeslag hebt dan wordt het in een keer een stuk gemakkelijker. In dit artikel leggen we uit hoe je het beste en gemakkelijkste een schuifdeur kunt installeren met behulp van schuifdeurbeslag.

Wat is schuifdeurbeslag?

Schuifdeurbeslag is het deurbeslag dat gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat de deur zijwaarts kan bewegen. Over het algemeen komt het erop neer dat je een korte rails moet ophangen waaraan de deur bevestigd is zodat deze naar een kant kan schuiven. Er zijn verschillende soorten schuifdeurbeslag en het is beschikbaar in verschillende kleuren. Je wilt namelijk dat jouw deurbeslag goed past bij de deur en het interieur van je huis. Zorgt er dus voor dat de kleuren matchen en dat je voldoende rails hebt zodat de deur compleet open kan.

Wil je van jouw deur een schuifdeur maken – het kan met schuifdeurbeslag

Er zijn verschillende redenen waarom je liever een schuifdeur zou hebben in plaats van een gewone deur. Om te beginnen is het handig als een bepaalde ruimte simpelweg te klein is voor een normaal draaiende deur. Bijvoorbeeld voor een klein halletje of schuurtje waarbij het erg ongemakkelijk is als de deur naar binnen draait. Dit kan verholpen worden door een schuifdeur op te hangen. Maar het kan natuurlijk ook uit vanwege stijlredenen. Het is namelijk wat anders dan een normale draaiende deur en het kan een extra dimensie toevoegen aan je huis door een schuifdeur te plaatsen tussen 2 kamers. Bijvoorbeeld in de slaapkamer tussen een inloopkast. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft met informatie over schuifdeuren en hoe je deze het beste kunt installeren.