Toen ik zwanger was van mijn eerste had ik mij ingeschreven voor zwangerschapsgym. Van die groep komen we met zes moeders nog steeds twee keer per jaar bij elkaar. Dat is elke keer echt een feest. Eens per jaar nemen we de kinderen mee, dan maken we er ook echt een kinderfeestje van. Zo leuk om te zien hoe ze allemaal opgroeien. De andere keer zijn we als moeders onder elkaar en babbelen we er een eind op los. We wisselen ervaringen uit en vertellen elkaar over ons leven. Onze kinderen zijn nu vijf dus we hebben een jubileum te vieren.

And the winner is…

We besloten om met elkaar een stedentrip te doen. We belegden een vergadering. Bij ons thuis wordt dat schertsend “board meeting” genoemd. Hapjes en drankjes waren binnen handbereik. Ik had een groot vel papier met stiften bij de hand, waar ieder kon opschrijven welke bestemming ze in gedachten had. Londen, Parijs en Barcelona kregen ieder een stem en tot mijn verrassing kreeg Praag er drie. We gingen surfen op internet. Praag is de hoofdstad van Tsjechië, dat in Centraal-Europa ligt. De stad ligt aan de rivier de Moldau. Het historisch centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. We bekeken de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. Je hebt natuurlijk het oude stadsplein (old town square) en het stadhuis met het beroemde astronomisch uurwerk. Je kunt de burcht bezoeken met het gouden straatje, een rondvaart doen of de hop on, hop off-bustour boeken. Er zijn volop musea voor de liefhebbers en je kunt de Joodse wijk bezoeken. Praag is werkelijk schilderachtig en kent veel kastelen en kerken. Je kunt er leuk uitgaan in het bruisende centrum.

Voorpret

Inmiddels waren we het unaniem eens: we gaan naar Praag! Toen was het even uitzoeken hoe we daar naartoe zouden gaan. We wilden graag goedkoop vliegen en het hotel moest centraal liggen. We willen graag gratis wifi in het hotel plus een dagelijkse schoonmaak van de kamer. We zouden het ook fijn vinden als er een excursiebalie aanwezig zou zijn. Op zoek dus naar de reissite die voldoet aan al onze wensen. Uiteindelijk boekten we een stedentrip Praag bij Bebsy.nl. Bebsy heeft een overzichtelijke site. Ze bieden trips tegen scherpe tarieven. Het boeken gaat eenvoudig en snel. We hadden nog wat vragen opgeschreven. Het telefonisch contact was prettig en we kregen snel en deskundig antwoord. Bellen kan elke dag tussen 09.00 en 22.00 uur. De voorpret is begonnen!