Als moeder weet je, je kunt de deur niet uit zonder een tas. Veel moeders gebruiken hiervoor luiertassen, maar wist je dat schoudertassen net zo geschikt zijn hiervoor? Lees in deze blog waarom het eigenlijk beter is om te kiezen voor een schoudertas als je opzoek gaat naar een luiertas.

Hoe sjouw je al die spullen mee?

De eerste keer dat je met je kroost de deur uitging merkte je hoe stressvol dit kan zijn. Je moet zo veel meenemen als je op pad gaat met een baby dat het bijna lijkt alsof je je hele inboedel meesleept. Luiertassen zijn vaak gevuld met luiers, flesjes, een knuffel, billendoekjes, een extra broekje, een extra rompertje, een mutsje en sokjes, een speeltje en niet te vergeten: genoeg speentjes. Dit lijkt heel veel, en probeer dat nog maar eens in een goede tas te proppen. Schoudertassen hebben veel ruimte en zijn zo ingedeeld dat je deze spullen heel geordend kunt opbergen. Daarom zijn schoudertassen ook uiterst geschikt als luiertas.

Schoudertassen zijn tijdloos

Schoudertassen zijn niet alleen heel handig om te gebruiken als luiertas, ook daarna heb je er veel plezier aan. Je kunt een schoudertas namelijk ook nog gebruiken als je kleintje opgegroeid is. Dan heb je alsnog een stijlvolle schoudertas die je voor veel verschillende momenten kunt gebruiken. Schoudertassen zijn multi inzetbaar en kun je meenemen naar je werk, het strand, als je een dag gaat shoppen of als je een weekendje weggaat en wat spullen mee moet nemen.

Betere prijs

Luiertassen zijn vaak erg over priced, terwijl ze er in principe hetzelfde uitzien als normale schoudertassen. Hierom is het dus ook beter ok voor een schoudertas te kiezen als luiertas. En van het geld dat je overhoudt kun je weer schattige babykleertjes kopen, of iets leuks voor jezelf natuurlijk. Schoudertassen zijn al voor een hele mooie prijs te krijgen, en je hebt er ook nog heel erg lang plezier van.

Goed voor je rug, schouders en nek

Nog een voordeel van deze tassen is dat ze veel beter zijn voor je lichaam dan andere soorten tassen. Schoudertassen draag je over één schouder en niet in je hand zoals bijvoorbeeld bij handtassen. Het voordeel hiervan is dat je het gewicht verdeeld over je schouders en hierdoor rug- en nekklachten voorkomt. Als je voor een schoudertas kiest, kijk dan ook even goed naar de breedte van de schouderband. Hoe breder de schouderband van de schoudertas is, des te comfortabeler hij over de schouder draagt. Je kunt schoudertassen over één schouder dragen, of hem kruislings langs je lichaam dragen.