Indonesie is een prachtig land, rijk aan avonturen, culturen, landschappen en vele nieuwe ontdekkingen. Voor zowel cultuur snuiven in stadjes als het bekijken van enorme onbewoonde landschappen is het land perfect. Door de vele verschillende eilanden kan je met een simpele rondreis jaren aan vakanties naar verschillende landen in verschillende seizoenen in één combineren. Perfect dus voor mensen die niet kunnen kiezen, die iets nieuws willen blijven ontdekken.

Het grootste eilandenrijk ter wereld

Men schat op het moment dat Indonesië zo’n 13.000 tot wel 17.000 verschillende eilanden heeft. Maar het overzicht begint met elke nieuwe ontdekking een beetje kwijt te raken! Aan variatie is er in Indonesië dus zeker geen tekort. En dat komt goed uit voor avonturiers, want als je op rondreis Indonesië gaat om nieuwe dingen te ontdekken is Indonesië een van de meest uiteenlopende landen wat betreft cultuur en landschap.

De eilanden zijn zo verschillend dat vele na hun rondreis aangeven dat het wel een ander land of zelfs werelddeel leek op de eilanden. Alleen al de meest bekende eilanden Sumatra, Java, Bali en Lombok zijn ontzettend uiteenlopend: Sumatra dunbevolkt met orang oetans, Bali als rijsteiland, Java ontzettend dichtbevolkt met een duidelijk aanwezig koloniaal verleden, en Lombok wat meer droogte; zoveel verschillends te zien en mee te maken, om van de minder bekende en minder toeristische eilanden nog maar niet te spreken.

De meeste vulkanen ter wereld

Met maar liefst 400 vulkanen verspreid over het eilandenrijk is Indonesie het land met de meeste vulkanen ter wereld. Die zijn op zichzelf niet alleen heel bijzonder om te bezoeken, de vulkanen zorgen ook voor het prachtige vruchtbare en groene landschap wat in heel het land te zien is. Pas wel op: ongeveer een derde van de vulkanen is nog steeds actief. Die kun je dus misschien maar beter van een afstandje bekijken!

Een mooie onderwaterwereld

Niet alleen de groene en rijke landschappen in Indonesië zijn wonderschoon, er is ook nog een hele hoop schoonheid onder de grond te ontdekken. Vergeet dus vooral niet om eens het water in te gaan. Snorkelen, duiken, zwemmen – wat je maar wil. De koraalriffen en enorme variatie aan vissen zijn bijna nergens anders op de wereld zo mooi – en zo divers! Want buiten de uiteenlopende landschappen over de verschillende eilanden zijn ook de onderwaterlandschappen overal heel verschillend. Verspreid je duik -en snorkel-dagen dus goed over je rondreis, zodat je zoveel mogelijk verschillende pracht en praal kunt zien.