Als moeder word ik onherroepelijk meegezogen in de wereld van mijn kind. En dat is een hele andere wereld dan die van mijn jeugd. Hoewel ik mijn kind veel heb afgeschermd van social media en dat soort zaken is hij toch veel wijzer dan ik was op die leeftijd. En nu hij al een paar jaar naar de basisschool gaat, is het helemaal snel gegaan met zijn ontwikkeling. Ik kwam natuurlijk ook niet onder de mobiele telefoon uit, al heb ik er flink wat beperkingen opgezet. En waar ik ook niet onderuit kom, is de groepsdruk. Maar die is dan weer al te herkenbaar voor mij want ik denk dat dat bij alle kinderen, ongeacht hun geboorte jaar, speelt of heeft gespeeld. Mijn kind wil erbij horen. En dat betekent dat je je op een bepaalde manier gedraagt en je op een bepaalde manier kleedt. Ik had het niet verwacht toen ik moeder werd van een jongen, maar mijn zoon is erg merk bewust. Hij weet precies wat hij wil. We shoppen online samen bij Sjiek de Friemel want daar vindt hij alles wat hij wil.

Sjiek de Friemel: shop vol grote merken

Ik kan het maar meteen bekennen; Sjiek de Friemel heb ik niet zelf gevonden. Natuurlijk niet, mijn zoon kwam ermee aan op zijn telefoon en na overleg met zijn vrienden. Het moet niet gekker worden, maar zo gaat dat tegenwoordig. Hij zei me doodleuk dat we samen daar maar eens moesten kijken. Nou, dat hebben we gedaan. Ik begreep meteen waarom de vrienden van mijn zoon hem Sjiek de Friemel aanraadden. Ze hebben er alle merken die mijn zoon graag draagt. Ja, want dat is wel een dingetje. Als kind kun je echt niet meer aankomen met merkloze kleding want dan sta je voor gek. Ik moet er wel een beetje om lachen want dat blijft door de tientallen jaren heen wel hetzelfde. Ook in mijn jeugd werd er erg gelet op wat iedereen droeg.

Kenzo Kids: zijn favoriete merk

Mijn zoon heeft een uitgesproken voorkeur voor het merk Kenzo Kids, ook te koop bij Sjiek de Friemel. Kenzo Kids maakt gebruik van opvallende prints en natuurlijk hun beroemde tijger logo. Daar heeft mijn zoon meerdere versies van in de kast hangen. Bij elke nieuwe collectie duikt die tijger weer op en mijn zoon moet en zal dat nieuwe item dan hebben. Nou ja, ik ben blij dat hij zo’n uitgesproken mening heeft. Bij Sjiek de Friemel zijn we zo klaar met shoppen en dan kunnen we weer andere dingen gaan doen.