Een vakantie naar Spanje is zo duur nog niet. Veelal wordt er gedacht dat op vakantie gaan een onbetaalbare activiteit is. Ik ben het ermee eens dat het meer geld kost dan wanneer je thuis blijft, ware het niet dat het ook een hoop plezier oplevert. Door goed op de aanbiedingen te letten kan je al een week in Spanje verblijven voor een paar honderd euro. Klinkt aantrekkelijk toch? Er zijn vier mogelijkheden om naar Spanje af te reizen, de trein, de auto, de bus en het vliegtuig. Aangezien de trein al snel erg veel tijd én geld in beslag neemt, zal deze niet worden meegenomen in deze blog.

Een autovakantie

Met de auto op goedkope vakantie Spanje is een goede en eenvoudige manier van reizen. Zeker wanneer je met de kids op vakantie gaat, is een autoreis erg aan te raden. Je kan stoppen wanneer je wil, je kunt reizen met overnachtingen en de kinderen kunnen zich op de achterbank vermaken met leuke spelletjes en lekker eten. Reizen met de auto is wel vermoeiend, dus zorg dat je de afstand naar de Spaanse bestemming goed in schat en voldoende rust neemt voorafgaand aan en tijdens de reis. Houd daarbij ook rekening met de relatief dure hotels langs de snelwegen. Indien je even de afslag neemt en het dorp in rijdt kun je al snel voor 50 euro per nacht overnachten. Een aanrader is de autoroute langs het viaduct van Millau. Stop vooral even bij het uitzichtpunt en geniet van het mooie uitzicht en het grootste, in de mist gelegen, viaduct van Europa.

Een busreis

Het klinkt in eerste instantie wellicht niet het meest aantrekkelijk om per bus te reizen naar Spanje, maar goedkoop is het wel. Voor nog geen 300 euro kun je een all-inclusive busreis boeken naar één van de Spaanse zonbestemmingen. Zeker voor jongerengroepen is dit een perfect en goedkoop alternatief. Vaak vertrek je in de avond, rij je de gehele nacht door en kom je de volgende middag/avond aan op bestemming. Hou dus wel rekening met een reistijd van 24 uur of meer.

Vliegen naar Spanje

Vliegen naar Spanje is vaak de duurste optie, zeker als je reist met de kids. Toch kun je tegenwoordig voor zeer scherpe prijzen vliegen naar bekende Spaanse steden als Madrid, Barcelona, Malaga en Valencia. Als je goed op de aanbiedingen let kun je al voor 30 euro retour naar één van deze grote Spaanse steden. Houd wel rekening met extra tijd voor het aanwezig zijn op de luchthaven en de transfer van het vliegveld naar de accommodatie.