Je eerste huisje, alleen of samen. Als je voor een eerste huis gaat dan begin je meestal klein. Je moet misschien wel het huis zelf betalen of jullie zijn pas net begonnen met werken. Kortom nog niet zo’n groot budget maar toch op jezelf willen wonen. Daar zijn bijvoorbeeld appartementen of kleine eengezinswoning perfect voor alleen missen deze wonen een beetje ruimte. En wat dan als er opeens een kleine gup het gezin komt versterken? Dan wordt het tijd om te kijken naar nieuw huisje. En ondanks dat verhuizen best een stressvolle situatie kan zien is het stiekem ook wel ontzettend leuk want verhuizen is gewoon een heel spannend en mooi avontuur.

Huizen zoeken en kopen

Allereerst een nieuw huis zoeken. Dit kan natuurlijk via een makelaar of op online huizensites zoals Funda. Samen of alleen ga je rustig aan alle huizen af die in de woonplaats staan waar jij graag naar toe wilt. Waar moet jouw droomhuis eigenlijk aan voldoen? Moet het een grote woonkamer hebben, veel slaapkamers of een ruime tuin op het zuiden? Heb je eenmaal je droomhuis gevonden dan wordt het spannend of je deze ook echt kan veroveren. Want zeker de laatste jaren is er flinke concurrentie op de huizenmarkt. Is het je gelukt om een perfect bod te doen en heb je het huis weten te bemachtigen dat kan je alles rond gaan maken voor de koop!

Dat wordt inslaan

En dan komt denk ik toch wel het allerleukste, nieuwe dingen kopen voor je nieuwe huisje! Wat ik toch altijd wel het belangrijkste vind zijn een goede bank met veel ruimte en een goed bed. Ik heb een tijdje of een slecht bed geslapen en ik kan je vertellen, dat is geen pretje. Mijn voorkeur gaat eigenlijk altijd uit naar een boxspring. Boxsprings zijn er natuurlijk in verschillende soorten, maten en modellen verkrijgbaar maar dit bed biedt de comfort die je nodig hebt. Dit geldt ook voor een bank. Deze twee gebruiksvoorwerpen worden in een huis toch wel het meest gebruikt en wat bij betreft moet het dan ook gewoon in orde zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoekbank?

Het verhuizen kan beginnen

Hebben jullie groots ingeslagen en is de verbouwing klaar? Dan kunnen jullie het huis gaan betreden. Niks fijners om jullie eigen plekje te creëren met rust, ruimte voor de gup en een ideale leefomgeving waar jullie altijd al van gedroomd hebben. Genieten maar zullen we zeggen!