Het is heerlijk om jezelf af en toe te trakteren op een uitstapje naar de schoonheidssalon. Een gezichtsbehandeling, een manicure, noem maar op. Even helemaal ontspannen en onthaasten. Helaas is zo’n momentje voor jezelf niet bepaald goedkoop. Zeker als je meerdere behandelingen wilt laten doen. Het is dus niet iets wat je vaak kunt laten doen als je niet veel te besteden hebt. Als je ervoor naar de schoonheidsspecialiste gaat dan. Thuis kun je ook al een dagje heerlijk ontspannen! Er zijn een aantal manieren waarop je van je eigen huis een heuse schoonheidssalon kunt maken voor een dag. Je kunt niet alles doen zoals de specialisten het doen, maar je komt een heel eind.

Sfeer

Bij een goede schoonheidsspecialist werkt alleen de sfeer al ontspannend. Er is rustige muziek en er hangt een lekkere geur. Als je dezelfde ervaring bij je thuis wilt creëren, is het belangrijk om dit ook ‘na te bootsen’. Dit kun je doen met je favoriete wierook. Een nog meer budget vriendelijke optie is een pannetje op het vuur zetten met kruiden en fruit erin. Lavendel kan ook zorgen voor een lekker geurend huis, en de geur van de lavendel werkt ook nog eens ontspannend. Rustgevende muziek kun je makkelijk regelen met een afspeellijst of een cd. Je zou zelfs voor een lijst met geluiden uit het regenwoud kunnen gaan.

Behandelingen

Nu je de sfeer hebt doen lijken op die van je favoriete beautysalon, wil je ook wat van de behandelingen ‘nadoen’. Het handigste is om wat andere mensen uit te nodigen in jouw persoonlijke schoonheidssalon, zodat jullie bij elkaar behandelingen kunnen doen. Voor de extra ervaring. Maar het kan ook prima alleen! Maak een fijne scrub met honing en suiker, en doe een maskertje op dat je kan kopen bij de drogist. Voor de perfecte nagels hoef je ook niet meer per se naar een salon. Met gellak sets  van Yinger kun je thuis perfect je nagels doen. In zo’n set zit een heuse UV lamp en alles wat je nodig hebt voor de perfecte nagels. Je hebt de keuze uit zeventig kleuren. Dankzij de speciale lampen die de gellak perfect drogen blijft het twee weken mooi zitten. Het is ook een voordeel om het thuis te kunnen doen. Je kunt lekker in je pyjama zitten. Als je het moeilijk vindt om je rechter- of linkerhand te doen, kun je een vriend, vriendin of familielid uitnodigen om je nagels te lakken.