Een nieuw huis inrichten leek zo makkelijk, maar niets bleek minder waar te zijn. Het is nogal lastig om een keuzes te maken in bepaalde delen van het huis. Zo ook de badkamer. Mijn badkamer inrichten vond ik een stuk moeilijker dan de andere ruimtes in huis. Een douchecabine was voor mij een douchecabine, maar er zijn er veel om uit te kiezen. Ook met de verschillende baden en wastafels is dit zo. Een klein tijdje geleden is het mij dan toch echt gelukt om mijn badkamer in te richten. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het resultaat.

Is elke douchecabine hetzelfde?

Nee dit is geen domme vraag (domme vragen bestaan sowieso niet)! Ik vind ook dat de douchecabines erg veel van elkaar weg hebben. Toch zijn er duidelijke verschillen. Zo kun je om te beginnen al de vorm van een cabine kiezen. Deze variëren van een halve, cirkel tot een vierkant en zelfs een vijfhoek. Dat is al een keuze die je moet maken. En nee dat is niet het enige verschil tussen de ene douchecabine en de andere. Ook het soort glas waar de douchecabine van gemaakt is, is belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld een douchecabine kopen met dubbelglas of een douchecabine met matte glazen. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur ligt én wat er bij jouw badkamer past natuurlijk.

Waar kun je een douchecabine vinden?

Dit was ook een van mijn vragen toen ik mijn badkamer moest inrichten. Het eerste wat in je opkomt zijn natuurlijk de grote bouwmarkten, maar dat is niet alles. Je hebt verschillende winkels die gespecialiseerd zijn in sanitair. De zaken kun je ook online gemakkelijk vinden. Dat geldt trouwens ook voor de rest van de badkamermeubelen. Of je nu opzoek bent naar een douchecabine, een wastafel, een bad of een doucheset online vind je het zeker. Zelf heb ik mijn cabine ook online besteld. Dit was voor mij handig, omdat ik zo ook alles met elkaar kon vergelijken en tegelijkertijd inspiratie kon opdoen via Pinterest en dergelijke websites.

Deel jouw douchecabine en de rest van de badkamer!

Er zijn maar weinig dingen mooier dan een prachtige badkamer. Als je jouw badkamer precies zo inricht als dat jij het wilt zal het hoe dan ook heel mooi worden. Dat moment dat je de badkamer van jouw hotelkamer betreedt en je mond open valt. Ken je dat gevoel ook? Dat zelfde gevoel moet je van de badkamer bij je thuis krijgen. Door de tijd te nemen voor het uitkiezen van de badkamermeubelen kun je de meest mooie creaties maken. Deel je badkamer op social media en laat anderen ook genieten van jouw prachtige creatie!douchecabine