De zomer staat weer om de hoek. De dagen worden langer, en we zijn allemaal ons best aan het doen om elk nieuwe zonnestraaltje te pakken omdat je in dat land nooit weet wanneer het ineens weer gaat sneeuwen. Maar een ding is zeker: binnenkort, over een paar maanden, staat de zomer écht voor de deur. Even een paar weekjes vrij, terrasjes pakken en de jurkjes weer uit de kast trekken – heerlijk, altijd! Het betekent ook dat je misschien weer eens naar de sportschool wil gaan, dat je je tuin weer in orde wil maken, en dat het tijd wordt om je vakantie te plannen. Maar er zijn ook leuke voorbereidingen: zoals het uitzoeken van een goede barbecue!

Zomer-essential

Geen zomer is compleet zonder tenminste één goede avond barbecueën. Niet alleen smaakt je vlees (of mais en gepofte aardappels voor de vegetariërs onder ons) vele malen beter, het wordt veel meer een activiteit dan normaal avondeten omdat je er echt voor gaat zitten, het wat langer duurt en je tussendoor soms op je eten moet wachten. Hierdoor ontstaat er veel meer ruimte voor gezelligheid – en kun je lekker genieten van het zonnetje met het hele gezin.

Een investering

Omdat een goedkope barbecue niet vaak zijn werk goed doet wordt het al snel een grote investering. Wat natuurlijk niet erg is als je er goede kwaliteit voor terug krijgt, maar het is zo zonde als je het ding de drie kwart van het jaar ongebruikt buiten hebt staan. Ofyr BBQ kwam met een geweldige oplossing: een barbecue met een houtvuur in het midden er daaromheen een kook- en grill rand. Zo wordt het eten goed vanuit het midden verwarmt, maar heb je ook meteen een heerlijk warm kampvuur om omheen te zitten. En dat betekent dat je ook in de winter of de herfst gewoon lekker buiten kunt barbecueën! De warmte van het vuur of de kolen die je in het midden legt straalt uit tot ruim vier meter eromheen. Je kunt dus met een vrij grote groep rondom de barbecue zitten, wat voor extra gezellige avonden zorgt, het hele jaar door.

Het schoonmaken is ontzettend makkelijk, omdat je een plaat hebt in plaats van een rooster. Daarbij is het design ook nog eens prachtig – zelfs op de momenten dat je hem toch eventjes niet gebruikt heb je een mooi voorwerp in je tuin staan wat de aandacht trekt.