Terwijl ik deze blog schrijf is er een hittegolf boven Europa. Hoewel de reden van deze hittegolf, klimaatverandering, me erg bezorgd maakt, kan ik wel genieten van het mooie weer. Zelf ben ik gek op water, en wil met zulke temperaturen het liefst in het water springen. Helaas als je gewoon werkt elke dag is het ‘s avonds vaak te laat om nog naar een rivier of meertje te gaan om af te koelen. Een zwembad in de tuin is dus de oplossing! Omdat ik helaas niet de rijkdommen beschik om een permanent zwembad in de tuin te laten plaatsen, koel ik af met een Intex zwembad. Dit merk zwembaden is kwalitatief erg goed, ze hebben veel keuze en de prijzen zijn ook erg aantrekkelijk. Sinds ik een Intex zwembad in mijn achtertuin heb staan kan ik altijd heerlijk afkoelen! In deze blog vertel ik meer over de soorten zwembaden die het merk verkoopt, maar ook welk zwembad goed is om te kopen voor welke gelegenheid! Je moet er namelijk wel bij nadenken dat zodra het mooie weer afgelopen is, je het zwembad wel ergens kan opbergen. Hoe groter het zwembad hoe meer ruimte dat natuurlijk kost. Nu heb ik zelf een schuurtje in de tuin met meer dan genoeg ruimte, maar er zijn ook huishoudens met minder ruimte. Daarvoor zijn dus kleinere baden geschikt! In ieder geval veel leesplezier en zoek lekker wat verkoeling in deze hitte!

Het gangbare formaat Intex zwembad

Als eerste Intex zwembad heb je natuurlijk het opblaaszwembad zoals iedereen die kent. Hier pomp je lucht in, vul je met water en voila, je hebt een zwembad in je tuin! Dit bad is in veel verschillende groottes verkrijgbaar, en bijvoorbeeld of rechthoekig of rond. Dit bad is vaak ideaal voor 2/3 volwassenen, en is makkelijk in een dag op te zetten en weer af te bouwen. Omdat de formaten verschillen is dit een goed zwembad voor de mensen die niet veel ruimte in hun achtertuin hebben!

Het Intex zwembad voor professionals

Dan heb je nog het Intex zwembad voor de diehards. Dit zijn zwembaden die in een metalen frame ‘hangen’. Het gaat om grote baden van gemiddeld 5 meter doorsnee. Je zet het metalen frame op en daar wordt een doek tussen gespannen wat dan vol wordt gelopen met water. Hier gaat enorm veel water in, en het bad is heel stevig en hoeft niet tussendoor opgeblazen te worden. Dit bad kun je heel lang laten staan, want vele baden komen automatisch met een doek voor over het wateroppervlak zodat het water schoon blijft. Voor deze bakbeesten heb je wel wat ruimte nodig in je tuin, maar dan heb je ook wat!

Voor de kinderen zijn er ook leuke zwembadjes

Tot slot zijn er natuurlijk de ‘kiddypools’. Superleuk voor jonge kinderen zijn deze vrolijke, kleine zwembadjes. Intex heeft ze in verschillende formaten, van baby’s tot kleuters’, en ook in thema’s. Er zijn veel vissen te zien, maar ze verkopen ook een heus zwemkasteel of een slak voor baby’s! Deze kleine zwembadjes kunnen ook uitstekend op een balkon, mocht je de luxe van een tuin niet hebben. Zo kan iedereen, van groot tot klein lekker afkoelen!